Skip to content Skip to footer

Nevidiaci pán Viktor a jeho spoveď: Poďakovanie, ktoré vás chytí za srdce!

Je štvrtok 22. septembra a pred domom v Leviciach zastane žlté kuriérske auto DHL. Pre doručiteľov v podstate pracovný deň ako každý iný. Z auta vystúpi muž v kombinéze a nevidiacemu pánovi podáva jeho zásielku s podpisovým hárkom. Pri odchode sa kuriér usmeje a pozdraví aj jeho verného bieleho psíka.

13620001_101265583650967_2419446346316735713_n

Takto nejako vyzerala skúsenosť pána Viktora Bartoviča s kuriérskou službou DHL. Keď sa domov vracal spokojný aj s balíčkom v ruke, rozhodol sa, že kuriéra za prístup a rýchlosť doručenia pochváli. Sadol si za svoj notebook s pripojenou externou klávesnicou, keďže mu predtým sused vylial kávu na tú, ktorú používal a intuitívne si na webe www.staffino.sk vyhľadá službu DHL. „Som s nimi veľmi spokojný. Vždy sú ku mne milí a správajú sa slušne,“ vysvetľuje pán Bartovič.

screenhunter_3188-oct-12-12-11

Predtým než začal strácať zrak pracoval ako zámočník: „Nevidiaci som od roku 1997. A tak mi texty na internete predčítava môj počítač. Takto som sa dozvedel aj o hodnotení kuriérov.“

Pán Bartovič to nemá ľahké. Spoločnosť mu robí hlavne jeho labradorka Sofia, bez ktorej by si nevedel predstaviť život. „Rád s ňou chodím na prechádzky. Dokonca každý rok máme s výcvikovou školou sústredenie, kde sa pripravujeme na Majstrovstvá Slovenska vodiacich psov vo výkone,“ dodáva jednym dychom a nezabúda hrdo pripomenúť, ze jeho najmilšia Sofia je v tom naozaj dobrá.

bartovic

Napriek tomu, že niektorým ľuďom všeobecne chýba úcta k nevidiacim či inak hendikepovaným, o to viac vie pána Bartoviča potešiť ochota a pozornosť iných ľudí, ktorých má okolo seba: „Človek chváli len ľudí, ktorí si to zaslúžia a sú ochotní podeliť sa s milým slovom.“

A aj pán Viktor Bartovič sa s ním podelil a potešil tak nielen konkrétneho kuriéra, ale aj jeho kolegov a potom aj ich známych a tak ďalej. Lebo úprimná pochvala či poďakovanie sa medzi ľuďmi doručuje rýchlo a ľahko, presne ako zásielka… vlastne presne ako hodnotenie cez Staffino.