Skip to content Skip to footer

Ako môže gamifikácia zvýšiť zapojenie a motiváciu zamestnancov

Hľadáte tajnú zbraň, vďaka ktorej budú vaši zamestnanci spokojnejší a motivovaní podávať lepší výkon? Prestaňte si lámať hlavu a premeňte zamestnaneckú skúsenosť (EX) na hru. Mnohých dnes už nekonečné workshopy a prezentácie nenadchnú, najmä preto, že väčšina zamestnancov už v polovici stráca pozornosť. Ako teda udržať morálku v tíme na čo najvyššej úrovni?

Zmeňte svoju EX hru

Jedným slovom – gamifikácia. Ak tento koncept nepoznáte, ide o to, že k istej úlohe pridáte herné princípy, herné myslenie alebo hernú logiku, aby ste podporili participáciu – alebo jednoducho povedané, urobíte z pracovných povinností hru. Ľudia sú sociálne tvory a chcú sa cítiť hodnotní, takže uznanie zamestnancov určite nemožno ignorovať. Pridaním gamifikačných prvkov na základe zákazníckej spätnej väzby do každodenného pracovného života vašich zamestnancov by ste v podstate zabili dve muchy jednou ranou.

Pomocou tohto modulu môžete gamifikovať úlohy zamestnancov na základe údajov o ich výkone a spätnej väzby získanej od vašich zákazníkov. Zhromaždenú spätnú väzbu využijete ako metriku, vďaka ktorej môžu zamestnanci odomykať nové levely úspešnosti a získavať virtuálne odmeny za dokončené úlohy. Podobné mechanizmy sa používajú aj vo videohrách a tešia sa veľkému úspechu pri motivovaní hráčov, aby urobili maximum pre splnenie určitej úlohy. Odomknutie rôznych odmien dodá hráčom pocit úspechu, ktorý ich vedie k ešte lepšiemu výkonu. Použitím rovnakej taktiky môžete aj vy podporiť motiváciu a výkon zamestnancov.

 


Ako gamifikácia funguje?

Štatistické panely poskytujú prehľad rôznych aspektov, ktoré sledujete. Je možné zobraziť ich v rôznych časových intervaloch a porovnávať v priebehu času. Metriky, ktoré môžete sledovať, zahŕňajú napríklad výsledky tímov, ich členov, množstvo spätnej väzby, ktorú ste dostali, a vzájomnú výkonnosť rôznych členov tímu či viacerých tímov. Na základe výsledkov vopred definovaných metrík sa generujú víťazi za dané obdobie, zvyčajne mesiac. Tieto metriky vám poskytnú lepší prehľad o výkone zamestnancov a pomôžu prispôsobiť tomu stratégiu. Aká je však pridaná hodnota pre vašich zamestnancov?

Priateľská súťaživosť, hmatateľné výsledky a možno aj nejaké tie chvastacie práva. Tie majú podobu virtuálnych odmien – denný dvojnásobok za 2 pozitívne ohlasy v rámci jedného dňa, hattrick za tri po sebe nasledujúce dni pozitívnej spätnej väzby, nočná sova za najneskoršiu spätnú väzbu a ranné vtáča za najskoršiu spätnú väzbu dňa.

Svet, alebo skôr štatistický panel, je len váš – vyberajte a kombinujte úspechy, ktoré môžu vaši zamestnanci odomknúť a odmeňte ich na základe ich výkonu. A hoci je pozitívna spätná väzba povzbudzujúca, môžete udeliť tiež odznaky za negatívnu spätnú väzbu, aby ste motivovali zamestnancov k zlepšeniu – napríklad nevrlá mačka za 3 negatívne spätné väzby alebo zmeny nálad za nekonzistentnú spätnú väzbu.

 

Čo na to zamestnanci

Nemusíte nás brať za slovo, keďže nespočetné množstvo vedeckých štúdií poskytuje dostatočný dôkaz o tom, že gamifikácia zvyšuje angažovanosť zamestnancov. Ak však stále nie ste presvedčení, ale nechcete pátrať v množstve vedeckých hypotéz, dovoľte, aby názory našich klientov hovorili samé za seba.

Jeden z našich klientov sa opýtal svojich zamestnancov, čo pre nich znamená zbieranie trofejí a úspechov prostredníctvom platformy Staffino. Toto sú niektoré zo zozbieraných odpovedí:

Na jednej strane to beriem ako odmenu, na druhej je vždy príjemné počuť od našich klientov pochvalu. Je pekné byť ocenený.– ZR

Vždy mi to spríjemní deň, páči sa mi to. – MB

Je to zábavný spôsob, ako nás motivovať. Niekedy človek proste potrebuje vypustiť paru.– PS

Mám o dôvod viac pozerať si svoj výkon cez Staffino. Odmeny sú vtipné a zdvihnú mi náladu vždy, keď sa na ne ráno pozriem. – ZB

„Sú zábavné a motivujú ľudí zlepšovať sa!“  – ED


Chceli by ste aj vy zlepšiť angažovanosť svojich zamestnancov a zvýšiť ich morálku? Alebo sa pozrieť na to, ako môže Gamifikácia zamestnancov od Staffina zlepšiť výkon vášho tímu v praxi? Neváhajte osloviť náš tím špecialistov na CX.