Skip to content Skip to footer

DHL spustila hodnotenie kuriérov cez Staffino

Spoločnosť DHL Parcel zaoberajúca sa vnútroštátnou a medzinárodnou balíkovou prepravou ako prvá spoločnosť na Slovensku hodnotí kuriérov cez aplikáciu Staffino.

staffino_post_JUN_7_V2

Hodnotenia by spoločnosti mali pomôcť presne sa zamerať na riešenia nedostatkov, motivovať zamestnancov k lepším výkonom a priniesť služby, ktoré súčasný dynamický trh vyžaduje. „S aktivitou hodnotení prichádzame za cieľom zvyšovania kvality doručenia. Využívaním tejto aplikácie by sme chceli zistiť názor našich klientov na našich kuriérov, ale aj na naše produkty,“ vysvetľuje výkonný riaditeľ DHL Parcel Slovensko, Andrej Hozlár.

DHL Parcel spustila možnosť hodnotenia kuriérov a jej služieb začiatkom mesiaca júl 2016. Hodnotenie je celkom jednoduché, stačí si otvoriť webovú stránku www.staffino.sk, prípadne si zadarmo stiahnuť aplikáciu do svojho mobilného telefónu.

V Staffine sa prihlásite prostredníctvom vlastného účtu na Facebooku, resp. Google+. Aplikácia nepovoľuje anonymné hodnotenia.

„Do vyhľadávača zadáte konkrétnu pobočku DHL Parcel, na výber máte Bratislavu, Žilinu, Košice a Banskú Bystricu. Po zadaní pobočky sa vám zobrazia tváre našich kuriérov, ktorých môžete pochváliť alebo k nim napísať pripomienku,“ hovorí ďalej Andrej Hozlár. Okrem kuriérov môžete hodnotiť aj služby spoločnosti, konkrétnu pobočku či prístup personálu vo všeobecnosti. „Veríme, že každá spätná väzba, aj ta negatívna nás posunie vpred a ukáže nám, kde sú potrebné zlepšenia,“ pokračuje Andrej Hozlár.