Skip to content Skip to footer

Deväť rokov zlepšovania zákazníckej skúsenosti

Staffino oslavuje výročie

Rok 2022 je pre Staffino už 9. výročím. Z tohto míľnika sa nesmierne tešíme a chceme sa s vami podeliť o krátky prehľad našej histórie. Ako sme sa z hodnotiacej aplikácie zmenili na inteligentnú platformu na správu zákazníckej a zamestnaneckej skúsenosti, ktorej dôveruje viac ako 50 popredných svetových značiek vo viac ako 30 krajinách? Čítajte ďalej a dozviete sa.

2014

Spoločnosť Staffino bola založená v roku 2014 s jednoduchou filozofiou: Pozitívna spätná väzba motivuje zamestnancov a pripomienky pomáhajú posúvať podnikanie vpred.

Hneď na počiatku svojej existencie sa Staffino stalo víťazom súťaže Startup Awards Slovakia v kategórii Digital – ocenenie za inovatívne riešenia v IT, webe, mobilných technológiách a médiách. Pôvodná Staffino aplikácia slúžila ako hodnotiaci nástroj pre zamestnancov, operátorov či technikov, no to všetko sa v nasledujúcich rokoch zmenilo.

2015

V roku 2015 Staffino získalo svojich prvých 10 000 feedbackov.

Staffino na zber spätnej väzby začali využívať aj nekomerčné organizácie ako univerzity a mestské úrady vo väčších slovenských mestách. Staffino ako prvá implementovala Ekonomická fakulta Technickej univerzity v Košiciach – hodnotenia prednášok boli doručované priamo dekanovi.

2016

Namiesto malých podnikov zameralo Staffino svoje riešenia na veľkofiremných klientov. Prvými veľkými klientmi boli E.ON, jeden z najväčších európskych prevádzkovateľov energetických sietí, a MOL Group, popredná stredoeurópska ropná a plynárenská spoločnosť s dcérskou spoločnosťou Slovnaft. Staffino spustilo svoju CX kampaň aj pre verejný sektor v londýnskej štvrti Southwark a stalo sa tak medzinárodnou spoločnosťou.

Ocenenia naďalej prichádzali. Staffino získalo v roku 2016 prvé miesto ako „Najzaujímavejší startup“ v súťaži HR Startup Day, ktorú organizovalo Škoda Auto.

2017

Tím Staffino sa tiež menil na medzinárodný. V polovici novembra sa v Bratislave uskutočnilo prvé stretnutie Staffino Global Meeting. Zúčastnili sa ho obchodní zástupcovia zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Rumunska, Spojeného kráľovstva, Rakúska a Turecka.

Staffino inovovalo svoje produkty a spustilo nové kanály na zhromažďovanie údajov, vďaka ktorým si zákazníci už viac nemuseli sťahovať aplikáciu, aby mohli ohodnotiť nejakú organizáciu. Staffino platforma implementovala aj pokročilé techniky zberu spätnej väzby vrátane moderných svetových metrík. Stala sa jednou z mála CX platforiem, ktorá sa zameriava aj na angažovanosť zamestnancov s cieľom zvýšiť motiváciu a výkon prostredníctvom pozitívnej spätnej väzby.

2018

 

Staffino rozšírilo svoje produktové portfólio o sémantickú analýzu, inovatívne riešenie na vyhodnocovanie spätnej väzby na základe sentimentu. Na rozdiel od tradičnej sémantickej analýzy, náš algoritmus nevyžaduje kľúčové slová a automaticky definuje nové témy v tisíckach spätných väzieb s cieľom identifikovať rýchle riešenia.

Staffino pokračovalo v rozširovaní svojej klientely a spustilo CX kampaň pre množstvo nových klientov, vrátane Dr.Max, tretej najväčšej farmaceutickej skupiny v Európe, alebo GLS, medzinárodnej logistickej a expresnej spoločnosti.

Aby sme spomenuli aj niektoré z úspechov v oblasti PR, Staffino sa objavilo v známej britskej show Great British Business so Sarah Locketovou.

2019

V roku 2019 sa k tímu Staffino pripojili CX špecialisti s globálnymi skúsenosťami a pomohli vytvoriť pokročilý systém vizualizácie a interpretácie dát. Platforma Staffino sa tak rozrástla, že sa stala konkurenčnou popredným svetovým CX platformám, pričom si zachovala jednoduché, atraktívne a ľahko ovládateľné rozhranie.

Úspešne sme spustili našu prvú kampaň v Nórsku pre NutraQ, medzinárodnú spoločnosť v oblasti zdravia a krásy. Okrem toho sme zverejnili našu prvú prípadovú štúdiu o tom, ako Staffino pomohlo telekomunikačnej spoločnosti Orange ušetriť ročne 200 000 EUR identifikáciou odchádzajúcich zákazníkov. Aby bola Staffino CX platforma ešte viac užívateľsky prívetivá, spustili sme tiež novú webovú stránku na zber spätnej väzby.

2020

Staffino expandovalo do nových vertikál. Získalo svojho prvého globálneho retailového klienta JYSK. Za 18 mesiacov od pilotného projektu bol na mieru šitý CX program pre JYSK spustený v 35 krajinách na 3 kontinentoch.

Okrem toho Staffino spustilo gamifikáciu, jedinečný modul na zvýšenie motivácie a angažovanosti zamestnancov. Modul ponúka sériu originálnych a zábavných virtuálnych odznakov, ktoré zamestnanci získavajú za splnenie cieľov a gamifikované dashboardy, ktoré poskytujú zamestnancom a ich manažérom podrobný prehľad a porovnanie výkonu tímov alebo jednotlivcov.

2021

Staffino sa ďalej rozrastalo z hľadiska produktu i prítomnosti na trhu. K tímu pribudli nové talenty vrátane obchodných zástupcov vo Veľkej Británii, Rumunsku a Poľsku.

Pribudlo aj mnoho nových klientov v automobilovom priemysle, financiách, maloobchode a verejných službách. Privítali sme klientov ako napríklad SSE, slovenského poskytovateľa plynu a elektriny alebo Mall.cz, známy český obchod so širokým sortimentom až 2 000 000 produktov.

2022

 

V súčasnosti sa Staffino zameriava na premostenie zákazníckej a zamestnaneckej skúsenosti s cieľom získať čo najvyššiu návratnosť investící do CX. Vďaka silnému obchodne orientovanému mysleniu Staffino tímu sa spúšťajú a plánujú stále nové špecializované moduly s modernou metodikou merania CX, ktorá stavia do úzadia staré a neefektívne CX programy.

Sme veľmi radi, že sa nám za tie roky podarilo naviazať profesionálne vzťahy s desiatkami regionálnych a globálnych spoločností. Spolupracujeme s viac ako 50 klientmi z vyše 20 rôznych odvetví a pomáhame im poskytovať tú najlepšiu možnú zákaznícku a zamestnaneckú skúsenosť. Naše XM riešenia využívajú podniky vo viac ako 35 krajinách a mesačne zhromažďujeme cez 2 000 000 feedbackov.

Ďakujeme

Keď si spomenieme na naše začiatky, sme hrdí na náš rastúci tím, klientelu a neustále sa rozširujúce portfólio produktov. Podpora našich klientov má pre nás nesmiernu hodnotu a aj týmto sa im chceme všetkým poďakovať za prejavenú dôveru. Tešíme sa na ďalšie roky našej spolupráce a sme pripravení prijať všetky budúce výzvy a príležitosti.