Skip to content Skip to footer

Čo zákazníci kritizujú a chvália v potravinových reťazcoch

Na to sa v spolupráci s hodnotiacim systémom Staffino pýtame v celonárodnom prieskume hodnotenia kvality maloobchodných prevádzok na Slovensku.

Hodnotiť supermarkety môžete TU >>

„Klasický rožok má byť zvrchu chrumkavý, ale tie vaše sú bohužiaľ ako guma už pri kúpe a preto som vždy nútená kvôli nim navštíviť konkurenciu. A je to otravné, pretože je to zbytočná cesta navyše,“ píše Lucia v recenzii adresovanej Lidlu v bratislavskej Dúbravke.

„Na vašu pobočku na Dulovom námestí ste zabudli? Lebo tam totiž zastal čas. Konkrétne niekedy v roku 1984,“ kritizuje prevádzku Coop Jednoty Timothy.

„Niekedy pri obslužných pultoch by to mohlo byť rýchlejšie. Problém je v tom, že ak mám pri pulte zákazníkov, nezačnem krájať výrobky, ktoré v tej chvíli nepotrebujem,“ vyčíta Bille Janka.

„Stalo sa mi, že cena na pokladni nezodpovedala cene v regáli, preto teraz kontrolujem všetko cez čítačky v prevádzke, ale žiaľ, ani tie niekedy nefungujú,“ opisuje svoju skúsenosť s nakupovaním v skalickom Tescu Ivulka.

Zákazníci nešetria ani prevádzky Kauflandu. „V predajniach sú niektoré výrobky uložené pomerne vysoko, pre menších je to už problém, ktorý by sa dal odstrániť malými a nie ťažkými (veľkými) rebríkmi alebo schodíkmi,“ navrhuje Štefan.

Pochvaly od zákazníkov

Cez hodnotiaci systém posielajú zákazníci reťazcom aj pochvalné reakcie. „Ďakujem za ochotu hlavne pri pomáhaní používania samoobslužných pokladní,“ odkazuje Tescu Jozef.

 „Prehľadné, všetko má svoje miesto. A hlavne tovar sa nepresúva týždenne na iné miesto ako v iných supermarketoch,“ chváli Anna usporiadanie predajne Coop Jednota.

“ Roky kupujem mäso u vás vždy čerstvé a kvalitné, super ceny a akciový tovar, veľmi ste sa polepšili,“ oceňuje sortiment Billy Viera.

„Jeden z mála supermarketov, kde zákazníkov obsluhuje niekoľko pokladní bez toho, aby pokladník niekoľko minút vyzváňal na kolegu,“vyzdvihuje fungovanie Kauflandu Adriána.

„Musím pochváliť jednu milú pokladníčku. Bola som po operácii chrbtice a mala som problém s nakladaním potravín do tašky a slečna mi chcela zavolať pomoc. Odmietla som. Milé, už viem, že by nebol problém odniesť nákup do auta. Veľmi pekne ďakujem všetkým. Všetko záleží od ľudí,“ adresuje Ľubica reťazcu Lidl.

Ako sa dá zapojiť do prieskumu

Spätnú väzbu od zákazníkov dostáva celkovo 9 reťazcov: Billa, CBA, Coop Jednota, Delia, Fresh, Kaufland, Lidl, Malina, Metro, Milk-Agro, Moja Samoška, Terno a Tesco. Každý z nich je možné ohodnotiť v 6 kategóriách – vyjadriť sa k ochote pokladníkov a personálu, prehľadnosti a zariadeniu predajní, čerstvosti a kvalite potravín, cenám a akciám alebo rýchlosti vybavenia a výberu produktov.

Pokiaľ máte založený profil na Facebooku alebo účet na Google, nemusíte vypĺňať registračný formulár potrebný na prihlásenie do prieskumu.