Skip to content Skip to footer

Jak zapadá slunce za rokem 2022, nemůžeme nepřemýšlet o úžasných věcech, které Staffino v uplynulém roce dokázalo. Tvrdě jsme pracovali, posouvali se do nových výšin a slavili všechny úspěchy, které nás na této cestě potkaly. Od malých vítězství až po velké úspěchy, pojďme se ohlédnout za nezapomenutelným rokem 2022.

Naše cesta rokem 2022 v číslech

V roce 2022 jsme shromáždili neuvěřitelných 21 milionů kusů zpětné vazby od zákazníků! V průměru 1,8 milionu krát měsíčně využili zákazníci platformu Staffino ke sdílení svých názorů na služby, zaměstnance a produkty. Každých 1,6 sekundy tak někdo vyjádřil svůj názor a pomohl společnostem vytvořit skvělou zákaznickou zkušenost. Pojďme v tom pokračovat i nadále!

Tito zákazníci byli požádáni, aby zanechali zpětnou vazbu prostřednictvím e-mailu, textové zprávy nebo aplikace WhatsApp. Zajímá vás, který kanál si vedl lépe, pokud jde o míru konverze? Zatímco míra konverze u všech žádostí zaslaných prostřednictvím SMS a textových aplikací činila 1,92 %, míra konverze u žádostí zaslaných e-mailem byla 7,4 %.

Nejlepší metriky a otázky

V roce 2022 jsme pomocí platformy pro řízení zkušeností Staffino položili zákazníkům 1 852 otázek seskupených do 279 dotazníků zpětné vazby. Nejčastější z těchto otázek, položená přesně 462 757-krát, byla:

S více než 20 miliony odpovědí se tato otázka, která měří skóre CSAT (Customer Satisfaction), stává absolutním vítězem. Není divu, protože skóre CSAT je stále nejjednodušším dostupným měřením CX, které přináší praktické poznatky.

Metrika CSAT byla mezi klienty společnosti Staffino zdaleka nejoblíbenější, protože druhá nejčastější otázka byla rovněž CSAT:

Jak jste byli spokojeni s poslední návštěvou naší lékárny?

Zdá se, že Covid a prevence patřily i v roce 2022 mezi hlavní témata a návštěvy lékáren byly poměrně časté.

Přivítali jsme nové zajímavé klienty

Uplynulý rok byl pro nás nabitý! Do rodiny Staffino jsme přivítali 19 nových klientů a dalších 9 je v procesu zřizování. Kromě toho se 5 našich stávajících klientů rozhodlo posunout řízení zákaznické zkušenosti na další úroveň rozšířením případu použití a přidáním dalších provozů nebo zemí.

Jsme hrdí na to, že nyní můžeme nabízet naše služby 55 významným společnostem ve 36 zemích světa a pomáhat jim obohacovat zákaznickou a zaměstnaneckou zkušenost. Díky těmto novým klientům je platforma Staffino pro řízení zkušenosti využívána v 18 různých odvětvích, od veřejných služeb a farmaceutických společností až po telekomunikační společnosti a automobilový průmysl.

Letmý pohled na online platformu Staffino ukazuje, že její služby řízení zákaznické zkušenosti využil v minulém roce úctyhodný počet 7 892 manažerů a 4 775 zaměstnanců.

Lídři v oblasti sběru zpětné vazby od zákazníků

Zajímá vás, která země shromáždila v roce 2022 prostřednictvím služby Staffino nejvíce zpětné vazby od zákazníků? Jednoznačným lídrem je Polsko s neuvěřitelnými 3 miliony kusů zpětné vazby, těsně následované Německem s 2,6 miliony a Rumunskem s 1,8 miliony

V roce 2022 získal nejvíce zpětné vazby od zákazníků ze všech našich klientů gigant v oblasti maloobchodu s nábytkem a domácími potřebami, společnost Jysk. Zákazníci mohli snadno poskytnout zpětnou vazbu pomocí tabletů u vchodů a východů z prodejny.

Prodejna Jysk nacházející se v Iași – kulturním hlavním městě Rumunska – získala titul šampiona v oblasti sběru zpětné vazby od zákazníků. Bylo zde shromážděno neuvěřitelných 38 946 kusů zpětné vazby od zákazníků, což ilustruje obdivuhodné odhodlání vytvořit také silnou kulturu zákaznické zkušenosti.

Listopad byl měsícem plným zpětné vazby a se svými 2,3 miliony vstupů překonal všechny ostatní měsíce. Není to žádné překvapení, vzhledem k tomu, že nastala sezóna svátků a lidé hledali vánoční dárky a využívali nabídky Black Friday.

Shrnutí

Rok 2022 byl nezapomenutelný a nyní jsme připraveni přijmout to, co nás čeká v roce 2023. Jsme odhodláni vydat se na celosvětovou misi, jejímž cílem je revoluce v řízení zákaznické a zaměstnanecké zkušenosti, a nemůžeme se dočkat, až se s vámi podělíme o všechny úžasné novinky. Jsme nesmírně vděční za veškerou důvěru a podporu, které se nám dostalo.