Skip to content Skip to footer

Nezávislý systém Staffino zvítězil v soutěži startupů ve ŠKODA AUTO

Další úspěch slaví startup Staffino, jehož unikátní, nezávislý a neanonymní systém umožňuje od roku 2014 okamžitě ohodnotit kvalitu jakékoli služby, zboží či vstřícnost personálu. Na HR Startupday společnosti Škoda Auto se umístil na prvním místě. Aplikace je podle padesátičlenné poroty snadno využitelná v automobilovém průmyslu a může mít pozitivní dopad na zkvalitňování lidských zdrojů.dsc_7558

 „HR Startupday je především networkingem plným startupové energie a inspirací. Snažíme se pomáhat jednotlivým projektům ke zviditelnění. Tentokrát jsme pozvali šestnáct kvalitních projektů, které se věnují oblasti lidských zdrojů, byť různými způsoby,“ uvedl Jan Gregor ze společnosti Škoda Auto a.s. a dodal: Staffino je jeden z těch startupů, který dokáže nadchnout prezentací i obsahem. To, co nabízí, je poměrně snadno aplikovatelné v automotive a může to mít pozitivní dopad hned v několika oblastech HR. Je tu také velmi reálná šance vzájemné spolupráce.“

V hodnotící porotě bylo podle Gregora padesát klíčových zaměstnanců firmy z oblasti lidských zdrojů včetně člena představenstva za oblast řízení lidských zdrojů Bohdana Wojnara. Hlasování se uskutečnilo na místě pomocí speciální online ankety. Společnost Škoda Auto se v současnosti zabývá potenciálem širšího využití některých z prezentovaných startupů a nebrání se ani rozvoji aplikace přímo pro vnitřní potřeby firmy.

Vítěz soutěže, aplikace Staffino, je nezávislý, neanonymní a především okamžitý systém hodnocení personálu, služeb i zboží. Využívají jej již tisíce Čechů a o zařazení má zájem stále více firem. V současnosti je do hodnotícího systému zapojeno více než tři sta různých provozoven z celé České republiky. Největší podíl firem je z oboru pohostinství, jako jsou bary, kavárny, restaurace, ale i hotely. Dále pak obchodní řetězce, banky, čerpací stanice, pojišťovny a mnohé další.

„Aplikace je pro firmy velmi zajímavá. Přináší jim totiž unikátní způsob, jak od zákazníků získávat cennou spontánní zpětnou vazbu a zlepšovat svou nabídku,“ upozornila Zuzana Maderová, country manažerka systému Staffino pro Českou republiku.Nejedná se o žádné anonymy, ale reakce konkrétních lidí. Aplikaci si chválí zejména HR manažeři, kteří vidí, jací zaměstnanci jsou chváleni a kteří naopak kritizováni. Věřím, že tuto zpětnou vazbu ocení i společnost Škoda Auto se stovkami zaměstnanců,“ dodala.