Skip to content Skip to footer

Manažer měsíce Richard Prajsler z BUS TV: Nechci stát na jednom místě

Richard Prajsler ze společnosti BUS TV chce v autobusech vysílat i denní zprávy. Říka, že chce hledat nová a moderní řešení vysílání v MHD.
richard-prajsler
Jak byste popsal hlavní myšlenku BUS TV?
Zábavnější cestování. Tento slogan jsme si interně zvolili a naplňujeme jej.

 Kde všude je již možné BUS TV vidět?

BUS TV je atraktivní regionální médium. V tom je naše síla. Vysíláme v krajských a okresních městech a stále zvyšujeme počet lokalit.

bustv_prima-zoom
 

Lidé mají rádi infotainmentový typ vysílání, tedy kombinaci zpráv a zábavy. Kromě komerčních spotů, plánujete nějak více pracovat se zpravodajstvím a zábavným obsahem?

V tom s Vámi naprosto souhlasím. A proto jsme se před časem soustředili na tento koncept. Kombinujeme zábavné, informační, osvětové spoty z různých oblastí. Soutěže jsou rovněž oblíbené. Na výrobě spolupracujeme s mnoha významnými subjekty. Například Prima TV, dTest, Regionální potravina. Velmi oblíbený pořad Trénink mozku, připravujeme ve spolupráci s neurolaboratoří.

Co by podle vás cestujících, případně jiných diváky zaujalo nejvíc?
Pestrost a užitečnost obsahu, to cestující zajímá. Při cestě do práce, na nákupy se chtějí inspirovat. Proto vysíláme napr. Recepty z autobusu s Prima Fresh. Nejnovější pořad KINOvinky, vznikl ve spolupráci s distributory filmů CinemArt, Bioscop, Bontonfilm, sítí multikin Cinema City. Každé dva týdny představujeme nové filmy uváděné do kin v ČR.

12998734_863102847135105_3482122581090539127_n
  

Jak moc se chcete postupně v budoucnu podobat vysílání známých televizí?

Přiblížit se chceme aktuálností obsahu. Pracujeme na postupném přechodu na online technologii. Budeme pak schopni vysílat denní zprávy. Také budeme dále pracovat na kvalitě vysílaných pořadů a spotů.

Myslíte si, že i reklamní spoty se budou časem, pokud se to již nyní neděje, budou vyrábět na míru pro obrazovky v dopravních prostředcích?
Toto již nyní funguje?  Nákupní průvodce s dTestem, Svět českých rekordů a kuriozit s Agenturou Dobrý den, trénink mozku, to vše vyrábíme pro vysílání ve veřejné hromadné dopravě, jako jediný subjekt v Čechách.

Začali jste sbírat zpětnou vazbu přes hodnotící systém Staffino. Překvapilo vás něco z hodnocení lidí?
Těší nás pozitivní zpětná vazba a zajímavé jsou návrhy na obsah. Knižní novinky, rady pro zahrádkáře, finanční poradenství jsou žádané a pracujeme na nich. Sexuální výchova a osvěta by byla určitě užitečná, ale tu zatím vysílat nebudeme ?

003236_05_015048
 

Pokud by nápady cestujících byly smysluplné, věděli byste je zařadit do vysílání BUS TV, případně je nějak zapojit do tvorby obsahu?

Ano a příkladem jsou právě KINOvinky. A rádi se necháme inspirovat dalšími tématy.

Při několika jízdách v MHD v jiných zemích mi vadilo na obrazovkách neustálé opakování téhož obsahu. Máte i vy nějaký plán nebo program, aby cestující nesledovaly pořád to samé dokola?

Vysíláme primárně ve vozidlech MHD, kde je délka vysílací smyčky cca 10min. A to je průměrná doba, kterou cestující tráví na svých cestách. Vše se snažíme přizpůsobit specifickým podmínkám m, aby se cestující nenudili.
 

Jaké největší problémy nebo výzvy na vás ještě čekají v nejbližší době?

Strategické bude spuštění nové technologie s online připojením. Plánujeme i poskytování Wi-Fi připojení pro cestující. Pracujeme na rozšíření vysílání do dalších krajských a okresních měst.

Co ještě chystáte s BUS TV? Kde ještě uvidíme tyto informační obrazovky?
BUS TV bude vysílat pouze ve vozidlech hromadné dopravy. Brzy spustíme další nová města. Naše firma ale přinese vysílání v novém veřejném prostředí. Ale nechte se v tomto překvapit.

13010605_863093840469339_5569426699442799258_n
  
Co se snažíte dělat jinak než ostatní manažeři, které znáte?
Nekecat a dělat  Poslouchat kolegy v týmu a realizovat i jejich myšlenky. Nespokojit se tím co je, ale hledat nová, moderní řešení. Důležité je nestát na místě a bát se možných chyb.
 
Jaký je váš neplnění manažerský sen?
Vyvážená kombinace času pro sebe, rodinu, cestování, práci, přátele. Spokojený a naplněný život. Asi to není přesně to na co se ptáte, ale toto je můj sen.