Skip to content Skip to footer

Päť pilierov: Ako pristupovať k zákazníkovi

V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že ponúknuť zákazníkom len to, čo potrebujú ešte nie ju budovanie vzťahu. Je to iba uspokojenie ich potrieb, nič menej, nič navyše. Pre vzťah, ktorý bude aj v budúcnosti pre obe strany prospešný treba o trochu viac.

How to build great CS

Dajte im pocítiť, že sú dôležití – Zaujímajte sa o to, čo váš zákazník potrebuje, čo by v budúcnosti mohol potrebovať a vy by ste mu to vedeli sprostredkovať.

Majte rešpekt – Osobný aj profesionálny.

Vytvorte si atmosféru dôvery – To je snáď jedna z najdôležitejších vecí dobrého vzťahu so zákazníkom. Dajte klientovi pocítiť, že sa na vás v akomkoľvek prípade môže obrátiť a že mu vždy pomôžete najlepšie ako bude vo vašich silách. A ešte o trochu viac.

Spravte niečo viac – Máte zákazníka, ktorý je vám roky verný. Odmeňte ho. Upozornil vás na niečo, čo vám pomohlo zlepšiť biznis? Odmeňte ho. Využíva vaše služby pravidelne a robí vám dobré meno? Odmeňte ho.

Komunikujte – Ako? Rýchlo, ochotne s jasným cieľom – vyriešiť jeho požiadavku. Buďte otvorený jeho názorom, nápadom ale aj kritike. Dajte si záležať na spätnej väzbe. Počúvajte čo zákazník hovorí a nenechajte to bez povšimnutia. Prizať si chybu, nie je slabosť. Prisustiť nedostatok znamená otvoriť dvere k náprave.

minilogo

So Staffinom môžete na radosti i starosti zákazníkov readovať okmažite, v reálnom čase ich odoslania.